Westland kaas naar Müller

Ze zijn bekend van de merken “Old Amsterdam” en “Maaslander”. Müller Fresh Food Logistics gaat de distributie verzorgen voor Westland Kaas.

De merken kennen we nu, maar wie is Westland Kaas?

west

Na de afsluiting van de Zuiderzee in 1932 moeten de broers Klaas, Gerrit en Lambert Westland, die altijd visser waren geweest, een andere bron van inkomsten gaan zoeken. Ze besluiten ieder voor zich kaas te gaan venten in het katholieke zuiden van Nederland.

In 1936 bundelen de broers hun krachten en richten een vennootschap onder firma op: Gebroeders Westland.
De nieuwe handel gaat steeds beter en vanaf 1950 gaat Westland Kaas op zoek naar nieuwe afzetgebieden in het buitenland. Dat lukt goed. De omzet groeit en de behuizing van Westland Kaas in Huizen groeit mee.

westamsterdamWestland Kaas heeft zich altijd onderscheiden door het ontwikkelen en uitvoeren van innovatieve ideeën. Uitstekende marktkennis en een sterk commercieel gevoel zorgen vanaf eind jaren zeventig voor de ontwikkeling van merkartikelen. In de tachtiger jaren gaat Westland Kaas steeds meer aan productontwikkeling doen. Het assortiment Nederlandse kaas bestond al jaren uit twee soorten kaas, Goudse en Edammer. De concurrentie in deze soorten was hevig en de marges laag. Westland Kaas ontwikkelde een aantal nieuwe producten, zoals kaas met minder zout en de eerste oude snijdbare kaas. Westlite was de eerste 30+ kaas op de markt en Maaslander zorgde voor de kaasschnitzel. Westland was ook de eerste kaasproducent die met de innovatieve hersluitbare verpakkingen op de markt kwam. Hollandse kaas krijgt door al deze innovaties steeds nieuwe impulsen.

Inmiddels is Westland Kaas uitgegroeid tot de grootste particuliere kaasonderneming van Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verkopen van kaasspecialiteiten.

Leave a comment